Ervaring Ingrid

Mijn naam is Ingrid Riezebos en ik ben woonachtig in Hoogerheide

Het is voor mij inmiddels al weer 20 jaar geleden dat ik in de supermarkt werd overvallen door een angst- en paniekaanval. Dat was het begin van een periode waarin ik helemaal niet meer naar buiten durfde, niet meer alleen in huis durfde te zijn en gevangen werd gehouden door de angst voor de angst.

Die periode ging gepaard met oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Een rondje lopen om het huis, een uurtje helemaal alleen thuis zijn. Soms ging dat goed maar helemaal ‘normaal’werd het niet meer.

Tot ik in contact kwam met de Stichting AFHH. Daar ben ik begonnen met een ademhalingstraining volgens de DANA-methode. Ik was in het begin erg sceptisch maar dankzij deze methode leerde ik dat ik zelf in staat was mijn ademhaling en daarmee mijn angst onder controle te krijgen.  

Trouw heb ik al mijn oefeningen gedaan en van week tot week voelde ik mezelf beter worden. Lichamelijke klachten als duizeligheid, hartkloppingen en trillende benen verdwenen. Ook toen begon ik weer met oefenen, rondje om het huis, een uurtje alleen thuis zijn en ik merkte dat dat prima ging. Geen angst meer, geen hartkloppingen meer! 

Het vertrouwen in mezelf kwam daarmee terug en al snel breidde ik mijn uitstapjes uit. Geweldig was het om na 9 maanden weer gewoon eens boodschappen te kunnen doen zonder dat ik me naar ging voelen.

Na deze periode ben ik bij de stichting een opleiding gaan volgen om mensen te gaan helpen die met dezelfde klachten rondlopen. Tot op de dag van vandaag geniet ik enorm van mijn werk. Er is niets mooiers dan te zien dat de  cliënten die radeloos binnenkomen na ongeveer 10 weken weer lachend en gelukkig de praktijk verlaten. Ik hoop dit werk nog heel lang te mogen doen!